Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Esen`den İstanbul temasları

İstanbul?da temaslarda bulunan Vali Esen, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve işadamı Özcan Sümer ile görüştü.



Rize Valisi Kasım Esenin İstanbulda bir dizi temaslarda bulunduğu bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Esenin 7-11 Ekim tarihleri arasında İstanbulda bazı ziyaretlerde bulunarak Rizeye döndüğü belirtildi.

Daha önce Rizeliler Günü kutlamaları sırasında Rizeyi tanıtıcı filmler yapılması kararı alındığı, bu bağlamda İpsiz Recep, Tevfik İleri gibi şahsiyetlerin yanı sıra muhtelif televizyon kanallarında Rizenin turizm değerlerinin tanıtılması için çalışmalara başlandığı ifade edilen açıklamada, İpsiz Recep konusunda başarılı olunduğu, ancak Rizede şu ana kadar diziye kimsenin sponsor olmaması nedeniyle bazı zorluklar yaşandığı kaydedildi.

Esenin, İstanbulda TRTde başlayan İpsiz Recep dizisinin galasına katıldığı ve filmde oynayan sanatçılara Rizeyi tanıtan Rize bezi ve el işi cam ürünlerinden armağan ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
Esen, İstanbuldaki temasları kapsamında Çaykur Rizesporun yeniden yapılanması ve tesislerin arsa sorunları için toplantılara katıldı.

 Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Åžahin ile Rize Ãœniversitesi için kardeÅŸ üniversite olması konusunda ön görüşme yaptı.

Tekstil firması sahibi Özcan Sümer ve diğer iş adamlarının Rizede iktisadi ve idari bilimler fakültesi yapması ve organize sanayi bölgesinde fabrika kurması için görüşmeler yaptı. Ayrıca KİPTAŞ ile yaptığı görüşmede, Çayelinde Kuspa turizm bölgesinin planlanması, çiftlik veya organik tarım ve turizme göre yapılandırılması ele alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.